Kontakty

CAP pro osoby v konfliktu se zákonem

Pomáháme jít novou cestou, pokud ta stávající vedla ke konfliktu se zákonem.

Spojte se s námi

• tel: +420 724 890 073
• konfliktsezakonem@cap-plzen.cz
• Tylova 20, 301 00 Plzeň

Otevírací doba: středa a pátek 9:00 - 15:00
Ostatní dny pouze po předchozím objednání.

Najdete nás také v Rokycanech!

Image
Image

Cíle služby pro osoby v konfliktu se zákonem:


• Snižování rizik spojených se závislostí

• Snižování rizik recidivy trestné činnosti

• Podpora při začleňování do běžného života

Program pro osoby v konfliktu se zákonem je registrovanou sociální službou, jejímž posláním je podporovat a motivovat osoby se závislostí, které se ocitly v konfliktu se zákonem. POKZ spolupracuje s osobami v prepenitenciární, penitenciární i postpenitenciární oblasti, zaměřuje se na snižování rizik spojených se zneužíváním návykových látek a na změnu životního stylu, který vede k obnovení nebo vzniku osobních a pracovních vztahů a aktivit umožňujících zařazení zpět do společnosti.

Poskytované služby pro osoby v konfliktu se zákonem

Prepeniterciární péče

spolupráce s lidmi v konfliktu se zákonem
Služba pro klienty, kteří spáchali trestný čin a jsou vyšetřováni na svobodě, odkazovaní do služeb programu Probační a mediační službou, případně právními zástupci. Program klientům nabízí poradenskou podporu (adiktologickou, informační, krizovou intervenci), navazuje je pro případnou spolupráci po jejich odsouzení, ať už podmíněného či nepodmíněného nebo v rámci alternativních trestů.

Penitenciární péče

spolupráce s lidmi ve vězení
Klienti ve výkonu vazby (VV) – program nabízí klientům své služby ve výkonu vazby osobně ve věznicích, kde výkon vazby je součástí věznice (Věznice Plzeň) osobně, v ostatních věznicích korespondenčně. Služby jsou podpůrného charakteru. Klienty program nejčastěji informuje o možnostech spolupráce s neziskovými organizacemi v rámci věznic v ČR a možnostmi, které nabízí samotný vězeňský systém ČR. Dále program nabízí klientům poradenskou podporu –adiktologickou, krizovou a informační intervenci.

Klienti ve výkonu trestu odnětí svobody (VTOS) – tato cílová skupina má největší podíl v programu. Ideální čas pro zahájení spolupráce je ½ až 1 rok před výstupem z vězení. Spolupráce je zaměřená na přechod z VTOS na svobodu a s tím spojenými tématy. Nejčastější oblasti spolupráce jsou práce a bydlení, adiktologická péče, partnerské a rodinné vztahy.

Postpenitenciární péče

spolupráce s lidmi po propuštění
Klienti odsouzeni alternativním trestem – klienti často přichází se zájmem o podporu v abstinenci a začlenění do běžné společnosti bez užívání návykových látek. Nejčastější oblasti spolupráce – partnerské, rodinné a pracovní vztahy, adiktologická péče, práce, bydlení. Klienti propuštěni z VTOS (pevný výstup, podmíněné propuštění) – jsou to klienti, kteří s programem spolupracovali ve VTOS, ale také kteří jsou s programem poprvé v kontaktu. Nejčastějšími tématy jsou přechod z uvěznění na svobodu, práce, bydlení, adiktologická péče, jednání s úřady, partnerské a rodinné vztahy, osobní rozvoj. Klienti podmíněné propuštěni s povinností splnit protidrogový program nebo léčbu závislosti, která není ochranná. Tito klienti nejčastěji spolupracují pod Trojstrannou dohodou s programem a s Probační a mediační službou. Nejčastějšími tématy je jejich motivace směrem k abstinenci od návykových látek, práce, bydlení, partnerské a rodinné vztahy.

Rodinní příslušníci a osoby blízké

Tato cílová skupina se na program nejčastěji obrací ve chvílích, kdy jejich blízkému hrozí odsouzení nebo když se blíží jejich propuštění z VTOS. Nejčastějšími tématy je vztah s osobou závislou a v konfliktu se zákonem, osobní rozvoj.

S kým u nás můžete spolupracovat?

Bc. Jana Repková, DiS.vedoucí programu, poradenská a sociální pracovnicerepkova@cap-plzen.cz
Profesní životopis
Bc. Jana Řezáčová, DiS.zástupkyně vedoucí, poradenská a sociální pracovnicerezacova@cap-plzen.cz
Profesní životopis
Mgr. Eva Masaříkováporadenská a sociální pracovnicemasarikova@cap-plzen.cz
Profesní životopis
Bc. Ladislav Krajdlporadenský a sociální pracovníkkrajdl@cap-plzen.cz
Profesní životopis
Mgr. Ondřej Ostrovskýpsycholog, poradce a terapeutostrovsky@cap-plzen.cz
Profesní životopis
Bc. Eliška Poláčková, DiS.poradenská a sociální pracovnicepolackova@cap-plzen.cz
Profesní životopis

Projekt byl realizován za finanční podpory statutárního města Plzeň, Krajského úřadu Plzeňského kraje, Úřadu vlády ČR a fondů EHP a Norska.

fab fa-facebook-square
fab fa-instagram-square